Νέο Έργο

WordPress, το πιο γνωστό CMS

Projects, Ιστοσελίδες, SEO, responsive websites, ηλεκτρονικά καταστήματα, blogs, portals, διαδικτυακές εφαρμογές - Αθήνα, Ελλάδα - Greatives Web

Η πλατφόρμα WordPress είναι ένα πλούσιο σε χαρακτηριστικά, πολύπλευρο, προσιτό Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου που επιτρέπει την ανάπτυξη Iστοσελίδων για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Με πολλές επιλογές προσαρμογής περιεχομένου , το WP παραμένει το καλύτερο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου. Έτσι, δεν θα υπερβάλλουμε αν θεωρήσουμε το WordPress, το πιο γνωστό CMS.

Πολλές καινοτόμες γλώσσες και περιβάλλοντα προγραμματισμού χρησιμοποιούνται σήμερα για το ”χτίσιμο” ιστοσελίδων, αλλά το WordPress, το πιο γνωστό CMS- είναι το πιο αποδοτικό και επομένως δημοφιλές CMS.

Αν και το WordPress ξεκίνησε ως αντικαταστάτης μιας πλατφόρμας blogging, χρησιμοποιήθηκε και ως σύστημα blogging. Με την πάροδο του χρόνου, περισσότερες λειτουργίες εισήχθησαν στο WordPress, όπως: πρόσθετα, βελτιωμένη εμπειρία διασύνδεσης χρήστη – διαχειριστή και θέματα. Σιγά-σιγά, το WordPress άρχισε να μεταμορφώνεται από ένα λογισμικό blogging σε ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα, σε ένα προσαρμόσιμο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου.

Αυτό το άρθρο παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες, υπογραμμίζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά που εισάγει το WordPress ως το πιο γνωστό σύστημα CMS που είναι διαθέσιμο σήμερα!

Το WordPress είναι δωρεάν για όλους

Το WordPress αποτελεί ένα σύνολο αρχείων ανοιχτού κώδικα, τα οποία κάποιος μπορεί να εγκαταστήσει σε σχεδόν οποιαδήποτε πλατφόρμα. Σε αντίθεση με τις πιο εξειδικευμένες επιλογές Συστημάτων Διαχείρισης Περιεχομένου που απαιτούν αγορά ή συνδρομή, το WordPress είναι πάντα δωρεάν για οποιονδήποτε. Επειδή το WordPress είναι ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα, ένας προγραμματιστής μπορεί να το τροποποιήσει και να το ενημερώσει μέσα στα πλαίσια της παγκόσμιας κοινότητας του WordPress. Αυτό επιτρέπει τη συνεχή ενημέρωση και βελτίωση του βασικού κώδικα WordPress, ο οποίος διατηρείται πάντα ενημερωμένος και εναρμονισμένος με την εξελισσόμενη φιλοσοφία του διαδικτύου και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των χρηστών.


Έχει ένα Πρόσθετο σχεδόν για όλα

Υπάρχουν περισσότερα από 50.000 διαφορετικά πρόσθετα ανοιχτού κώδικα που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να προσθέσετε αξία σε μια ιστοσελίδα του WordPress. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα, από φίλτρα anti-spam, εργαλεία SEO, τις αναδυόμενες ενότητες και τα διαδραστικά πρόσθετα εικόνων στο διαδίκτυο. Πολλά από αυτά τα πρόσθετα είναι επίσης δωρεάν και ενημερώνονται συνεχώς από μια κοινότητα αφοσιωμένων επαγγελματιών.


Το WordPress ως πολυεθνικό γλωσσικό εργαλείο

Οι κοινότητες του WordPress έχουν συμμετάσχει ενεργά στη μετάφραση του Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών σε διάφορες γλώσσες. Επί του παρόντος, σύμφωνα με το WordPress.org, το WordPress έχει μεταφραστεί πλήρως σε περισσότερες από 60 γλώσσες. Παρά το γεγονός ότι πάνω από το 70% των ιστοσελίδων του WordPress είναι στα Αγγλικά – με μετάφραση – η αποστολή του WordPress για εκδημοκρατισμό των εκδόσεων γίνεται μια πραγματική δυνατότητα. Οι χρήστες μπορούν να δημοσιεύσουν έναν ιστότοπο ή ένα ιστολόγιο σε πάρα πολλές γλώσσες και η Πλατφόρμα σχετίζεται άμεσα με ένα παγκόσμιο ακροατήριο.


Απόλυτα εναρμονισμένο με το SEO

Αυτός είναι ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο το WordPress αποτελεί ένα σπουδαίο εργαλείο. Το WordPress είναι ιδανικό για SEO (Μηχανισμός βελτιστοποιημένης Διαδικτυακής Αναζήτησης), ίσως ο λόγος για τον οποίο το WordPress είναι το πιο γνωστό CMS στον κόσμο.

Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε όλες τις δυνατότητες των ιστοσελίδων σας για SEO. Ελέγξτε τη διάρθρωσή του permalink, την επιλογή να κάνετε τη λέξη-κλειδί του URL σας πιο πλούσια- και όλες τις άλλες επιλογές-. Θα δείτε πως το WordPress μπορεί να ενδυναμώσει την Ιστοσελίδα σας στις Μηχανές Αναζήτησης. Οποιοδήποτε επαγγελματικό πρακτορείο υπηρεσιών SEO θα σας προτείνει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για αυτόν τον λόγο.

Το WordPress έχει μια σωστή σήμανση HTML. Αυτό κάνει θαύματα για τις ιστοσελίδες. Τα περισσότερα CMS δεν διαθέτουν αποτελεσματική σήμανση HTML, γεγονός που κάνει το WordPress εξαίρεση. Εκτός από αυτό, το WordPress χρησιμοποιεί ετικέτες τίτλου και τις επικεφαλίδες με έξυπνο τρόπο. Στην πραγματικότητα, το CMS παράγει ιδανικά βελτιστοποιημένες εικόνες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά δωρεάν πρόσθετα SEO για να δημιουργήσετε αυτόματα έναν χάρτη ιστοτόπου XML. Το WordPress το υποβάλλει στην Google, ενώ εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Μπορείτε να ελέγξετε τις ετικέτες τίτλου σας περισσότερο με αυτό. Το CMS είναι σε μεγάλο βαθμό οδηγούμενο από το περιεχόμενο, το οποίο παράγει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρησή σας.

Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός για να κατεβάσετε πρόσθετα και να τα κάνετε να λειτουργήσουν. Δεν χρειάζεται να προσλάβετε κάποιον να το κάνει για εσάς. Αυτό σας εξοικονομεί κόστος. Το CMS σας καθοδηγεί σε όλα.


Αξιόπιστη ασφάλεια με τακτικές ενημερώσεις

Το WordPress είναι ένα σκληρό καρύδι για να σπάσει. Ξέρουν πόσος κόπος χρειάζεται για το ”χτίσιμο” ενός δικτυακού τόπου, γι ‘αυτό έχουν καταλήξει σε αδιαπέραστα μέτρα ασφαλείας για να εξασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός σας προστατεύεται από οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Το CMS ενημερώνει τα εργαλεία ασφαλείας του για να εξασφαλίσει αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια. Χρησιμοποιούν τα καλύτερα πρόσθετα ασφαλείας για να καταστεί αυτό δυνατό.

Έχουν μια αφοσιωμένη ομάδα ασφαλείας που εργάζεται για τη βελτίωση των εργαλείων ασφαλείας με νεότερες εκδόσεις ενημερώσεων λογισμικού. Επιπλέον, μπορείτε να διορθώσετε τυχόν ζητήματα στον ιστότοπό σας προτού βλάψουν οτιδήποτε.

Στην πραγματικότητα, έχουν ένα ισχυρό σύστημα για την προστασία των ιστοτόπων σας από οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα.


Εύκολο στη χρήση για αρχάριους

Το WordPress είναι μια εύκολη στη χρήση, φιλική προς το χρήστη πλατφόρμα τόσο για προγραμματιστές, όσο και για τους μέσους bloggers. Σας δίνει μια εύχρηστη βάση για να ξεκινήσετε, καθώς και μια εξίσου εύκολη συνέχεια. Μπορείτε να επιλέξετε “αρχικά θέματα” αν θέλετε να μάθετε πώς να αναπτύξετε το δικό σας WordPress θέμα και το σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας (και ίσως μια επιχείρηση WordPress), ή μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα χιλιάδες έτοιμα WordPress θέματα..

Υπάρχουν ακόμη και εργαλεία, όπως οι drag-and-drop κατασκευαστές Ιστοσελίδων, widgets και χειροκίνητα παραμετροποιήσιμα ζωντανά θέματα που κάνουν τη δημιουργία του δικού σας σχεδίου και στυλ- χωρίς χρήση κώδικα- τόσο απλή όσο μπορεί να είναι. Η διαχείριση ενός δικτυακού τόπου WordPress είναι επίσης εύκολη. Γι ‘αυτό θεωρούμε το WordPress, το πιο γνωστό CMS.


WordPress; μια πλατφόρμα CMS με δυνατότητα πολλαπλών χρηστών

Δεν είναι εύκολο να κρατήσετε έναν ιστότοπο ”φρέσκο” και πλήρως λειτουργικό όταν έχετε μια σημαντική επιχείρηση. Χρειάζεται πολλούς ανθρώπους για να φτάσει ένα τέτοιο έργο στην τελειότητα, με καθένα από αυτούς να διαδραματίζει διακριτό ρόλο. Το WordPress, το καλύτερο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Ιστού, έχει τη λύση.

Το WordPress, το πιο δημοφιλές Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, προσφέρει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα πολλαπλών χρηστών, με έξι διαφορετικούς ρόλους, όπως διαχειριστής, συγγραφέας, συντάκτης, συνεισφέρων και συνδρομητής. Ένας κάτοχος ιστότοπου μπορεί να αναθέσει ένα ρόλο σε οποιοδήποτε μέλος του προσωπικού.

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν τι μπορούν ή δεν μπορούν να κάνουν τα μέλη του προσωπικού στον ιστότοπο.


Το WordPress δεν κοστίζει μια περιουσία

Έτσι, το WordPress προσφέρει δωρεάν ένα μεγάλο αριθμό προσθέτων καθώς και το βασικό λογισμικό διαχείρισης περιεχομένου. Ορισμένα πρόσθετα και θέματα προσφέρονται με κάποιο κόστος, αλλά είναι ελάχιστο λαμβάνοντας υπόψη το κόστος της ανάπτυξης λογισμικού αν γινόταν από μια Εταιρεία Πληροφορικής.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν δείχνει τόσο σπουδαίο να καταβάλει κάποιος ένα συμβολικό κόστος για κάποια εξειδικευμένα πρόσθετα και ένα προσαρμοσμένο θέμα.


Τελικές σκέψεις

Το WP δεν είναι η μόνη πλατφόρμα CMS που οι επιχειρήσεις και τα άτομα έχουν στη διάθεσή τους όταν θέλουν να δημιουργήσουν δυναμικές ιστοσελίδες. Ωστόσο το WordPress παραμένει το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου. Επιπλέον, το WP είναι εδώ για να μείνει για πολύ καιρό ακόμα.

Παρά τις άλλες επιλογές, το WP παραμένει το καλύτερο λόγω της ποικιλίας και της ευκολίας χρήσης του και ως εκ τούτου το WordPress είναι και θα παραμείνει το πιο γνωστό CMS.