Νέο Έργο

Τι είναι το Inbound Marketing;

Inbound Marketing by Greatives Web Design & WordPress Agency

Το Inbound Marketing (εισερχόμενο μάρκετινγκ) είναι μια μεθοδολογία μάρκετινγκ που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει επισκέπτες και πιθανούς πελάτες. Αυτό αντί να προβάλλει πιεστικά  προς τα έξω μια μάρκα, προϊόν ή υπηρεσία, με την ελπίδα να δημιουργήσει οδηγούς- πελάτες ή πελάτες.

Από την πλευρά του ψηφιακού μάρκετινγκ, αυτό σημαίνει τη χρήση ενός συνδυασμού καναλιών μάρκετινγκ – συνήθως Μάρκετινγκ Περιεχομένου, SEO και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης – με δημιουργικούς τρόπους. Έτσι προσελκύουμε την προσοχή των ανθρώπων. Ο στόχος μιας επιτυχημένης εκστρατείας Inbound Marketing είναι να αυξήσει την εμβέλεια μιας εμπορικής επωνυμίας και να οδηγήσει σε ποιoτική διαδικτυακή κυκλοφορία, ενεργή εμπλοκή των επισκεπτών και αποτελεσματική μετατροπή τους σε πελάτες  χρησιμοποιώντας μέσα αποδεδειγμένης επιρροής.

Το Inbound Marketing (εισερχόμενο μάρκετινγκ) έχει πολλά οφέλη να προσφέρει, ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις που έχουν περιορισμένους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν έναν μόνο στόχο: να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να συνδεθούν με τους πιθανούς πελάτες τους και να δημιουργήσουν ένα κανάλι αμφίδρομης επικοινωνίας μαζί τους, που θα οδηγήσει σε περισσότερες πωλήσεις.

Μεθοδολογία Inbound Marketing

Προσέλκυση

Δεν θέλετε απλά οποιοσδήποτε να έρχεται στον ιστότοπό σας. Θέλετε τους ανθρώπους που είναι πιθανότερο να γίνουν πελάτες- οδηγοί και τελικά ευτυχείς πελάτες. Μπορείτε να προσελκύσετε περισσότερους από τους κατάλληλους πελάτες με σχετικό περιεχόμενο την κατάλληλη στιγμή.
Χρησιμοποιήστε το εργαλείο Στρατηγικής Περιεχομένου για να δώσετε το στίγμα σας στην αναζήτηση και την κατάταξη για τα θέματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για τις προοπτικές σας. Δημοσιεύστε το blog ή το περιεχόμενο βίντεο σας μέσω κοινωνικών δικτύων. Στη συνέχεια, δημιουργήστε διαφημίσεις για να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση του κοινού σας για το εμπορικό σας σήμα. Σε κάθε στάδιο, θα καταγράφετε και θα αναλύετε αυτές τις προσπάθειες για να είστε ενήμεροι για το τι λειτουργεί και πού χρειάζονται βελτιώσεις.

Δέσμευση

Συνδεθείτε με τα άτομα στα οποία εστιάζετε περισσότερο με πρότυπα και ακολουθίες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρησιμοποιήστε έγγραφα για να παρακολουθείτε πόσο χρόνο ξοδεύουν οι άνθρωποι με το περιεχόμενό σας και διευκολύνετε αυτούς τους ανθρώπους να προσθέτουν χρόνο στο ημερολόγιό σας χρησιμοποιώντας συνδέσμους συναντήσεων. Χρησιμοποιήστε τις τηλεφωνικές λειτουργίες για να καταγράψετε και να μεταγράψετε τις κλήσεις που κάνετε. Χρησιμοποιήστε αναφορές υποσημειώσεων για να κάνετε τις προτάσεις σας ξεκάθαρες. Τέλος, αυτοματοποιήστε τα κομμάτια της διαδικασίας πωλήσεων σας με ροές εργασίας, ώστε να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στους ανθρώπους πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

Απόλαυση

Αφού προσελκύσετε τον επισκέπτη, τον μετατρέψετε σε  πελάτη και τον αφήσετε να αγοράσει κάτι από την εταιρεία, η εταιρεία πρέπει να διατηρεί επαφή με τον πελάτη της, συνεχίζοντας να παρέχει καλό και πολύτιμο περιεχόμενο. Αυτό με την ελπίδα να πετύχει την συνέχιση και την αναβάθμιση της συνεργασίας μαζί του.


Οφέλη από το Inbound Marketing

Με την εστίαση στο εισερχόμενο Μάρκετινγκ για την στόχευση του σωστού κοινού, μπορείτε να προσελκύσετε τους πελάτες-στόχους σας, προκειμένου να εκπληρώσετε τους στόχους του ψηφιακού σας μάρκετινγκ. Με αυτόν τον τρόπο δεν ξοδεύετε χρήματα για να  προσελκύσετε κίνηση από άτομα που είναι απίθανο να μετατραπούν σε πελάτες. Έτσι, το Inbound Marketing μπορεί να προσφέρει:
– Αύξηση της εμπιστοσύνης
– Προστασία από την υπερβολική εξάρτηση από ένα κανάλι – μέσο εμπορικής προβολής
– Ακριβή μέτρηση των επιπτώσεων του εισερχόμενου Μάρκετινγκ
– Προγραμματισμός μακροπρόθεσμης στρατηγικής Μάρκετινγκ
– Δημιουργία αυθεντικότητας και αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας


Τελικές σκέψεις

IΤο Inbound Marketing είναι εδώ για να μείνει. Ίσως δεν το συνειδητοποιείτε, αλλά αν έχετε μια παρουσία στο διαδίκτυο ασκείτε πρακτικές Inbound Marketing. Όλες οι προσπάθειές σας για να δημιουργήσετε κίνηση και να αποκτήσετε νέους οδηγούς-πελάτες αποτελούν μέρος της διαδικασίας εισερχόμενου Μάρκετινγκ.
Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα πρέπει να  θυμάστε σχετικά με το Inbound Marketing είναι η σημασία της παρακολούθησης της απόδοσης και η συνακόλουθη βελτίωση της προσέγγισή σας. Αυτό είναι και το πεδίο όπου θα πρέπει να γίνονται τακτικές δοκιμές –  να ανακαλύπτετε τι μηνύματα, είδη περιεχομένου, εικόνες, προσκλήσεις για δράση λειτουργούν καλύτερα για το κοινό-στόχο σας. Ακόμη να βεβαιωθείτε ότι τα εφαρμόζετε σε μόνιμη βάση.