Νέο Έργο

Κορυφαίες τάσεις Σχεδιασμού Ιστοσελίδων το 2019

Κορυφαίες τάσεις Σχεδιασμού Ιστοσελίδων το 2019 - Greatives Web Design & WordPress Agency

Ο Σχεδιασμός Ιστοσελίδων σας βοηθά να διαφοροποιήσετε τον ιστότοπό σας από άλλους και αποτελεί σημαντική πτυχή της εμπορικής επωνυμίας της εταιρείας σας. Αν δεν ακολουθείτε τις τελευταίες τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων του 2019, ο ιστότοπός σας θα αρχίσει να φαίνεται σύντομα ξεπερασμένος.

Οι τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων το 2019 μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές μορφές σχεδιασμού πέρα ​​από τον ιστότοπό σας.’Οπως γραφικά για τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων σας, καθώς όλες οι πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων επιβαρύνονται όλο και περισσότερο με πολυμεσικά plugins.

Ο σχεδιασμός ιστοσελίδων είναι to αποκορύφωμα πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων: δημιουργία δεσμευτικού περιεχομένου, δημιουργία οπτικά ελκυστικών εικόνων και χρωμάτων, βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης, βελτιστοποίηση για μετατροπές και branding.

Το 2019, οι διαδικτυακές και γραφιστικές τάσεις πρόκειται να σπάσουν τα όρια του σίγουρου και του απλού. Εδώ είναι μερικές από τις πιο πρωτοποριακές τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων για το 2019:

Κινητό πρώτα

Η Google ξεκίνησε κατάταξη στηριζόμενη στη λογική της προτεραιότητας στα κινητά τηλέφωνα το 2018.Αυτή βασίζεται στην ιεράρχηση περιεχομένου και συνδέσμων από ιστότοπους για κινητά. Η πρωτοβουλία θα μεταφερθεί και στο 2019, απαιτώντας από τους σχεδιαστές ιστοσελίδων να δώσουν προτεραιότητα στην κινητή εκδοχή των ιστοτόπων.

Επιπλέον, το SEO δεν είναι ο μόνος παράγοντας που υπαγορεύει τις προτεραιότητες του web design. Οι στατιστικές δείχνουν ότι το 50% της παγκόσμιας κίνησης ιστότοπων προέρχεται από κινητά. Καθώς αυξάνεται η βάση των χρηστών κινητής τηλεφωνίας, τα καλά οπτικά εφέ και η εξελιγμένη εμπειρία αναζήτησης είναι επίσης βασικοί παράγοντες στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας το 2019.


CSS3 Animation

Η άνοδος των κινούμενων εικόνων τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ γρήγορη. Στις τάσεις του σχεδιασμού ιστοσελίδων το 2019, η φιλοσοφία της κίνησης είναι μία από τις πιο ισχυρές τάσεις στον σχεδιασμό ιστοσελίδων. Αναμένουμε υψηλή δημοτικότητα μεταξύ των σχεδιαστών και των χρηστών. Η χρήση της τεχνολογίας CSS3 καθιστά τον παραδοσιακό σχεδιασμό ιστοσελίδων πιο ζωντανό και εύκολο στη χρήση.

Δεδομένου ότι το animation CSS3 είναι σχετικά νέο στο πεδίο UI, υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για την ανάπτυξή του στην εφαρμογή του web design. Είναι επομένως λογικό το CSS3 animation να χρησιμοποιηθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο μέσα στο τρέχον έτος.


Μινιμαλισμός, απλότητα αλλά όχι απλοϊκότητα

Μία από τις κλασικές τάσεις σχεδιασμού ιστοσελίδων, ο μινιμαλισμός, είναι συνώνυμος της απλότητας. Συχνά η πρώτη επιλογή για τους σχεδιαστές ιστοσελίδων, ενσωματώνει την αρχή “λιγότερο είναι περισσότερο”. Όσο λιγότερα είναι τα στοιχεία σχεδιασμού της διεπαφής, τόσο καλύτερα.

Ο καλός Σχεδιασμός Ιστοσελίδων επιτρέπει στους χρήστες να εμπεδώσουν τις πληροφορίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μπορείτε να το επιτύχετε χρησιμοποιώντας λιγότερα στοιχεία.

Είτε πρόκειται για τη χρήση του λευκού σχεδίου, της αντίθεσης είτε της ακριβούς τυπογραφίας, ένας καλά σχεδιασμένος ιστότοπος διευκολύνει την πλοήγηση και παρέχει ακριβείς πληροφορίες για μια καλή εμπειρία χρήστη. Το καλοσχεδιασμένο CTA προσφέρει επίσης υψηλότερη μετατρεψιμότητα σελίδων.


Ανταπόκριση Σχεδιασμού

Η ταχεία εξέλιξη των συσκευών ανάγνωσης τα τελευταία χρόνια – τα κινητά τηλέφωνα, τα tablets, οι τηλεοράσεις, οι φορητές συσκευές χεριών και οι σταθεροί Η/Υ – έχουν κάνει τους σχεδιαστές να συνειδητοποιήσουν ότι η ψηφιακή σχεδιαστική ανταπόκριση πρέπει να είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού ιστοσελίδων και στις τάσεις του 2019.

Δεδομένου ότι η Google ξεκίνησε να επισημαίνει ιστοσελίδες με δυνατότητα ανταπόκρισης σε κινητά μέσα στο 2010, το κινητό έχει γίνει η πρώτη επιλογή για την σχεδίαση ιστοσελίδων. Εξάλλου ο αριθμός των χρηστών κινητής τηλεφωνίας έχει υπερβεί κατά πολύ τον αριθμό των χρηστών σταθερών Η/Υ. Έτσι η Google έχει ανακοινώσει αλλαγές στον αλγόριθμό της για να δώσει προτεραιότητα στην κατάταξη για κινητά. Ο στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι εταιρείες να ενημερώσουν την ανταποκρισιμότητα των ιστοσελίδων τους και να βελτιώσουν την ηλεκτρονική εμπειρία των χρηστών κινητής τηλεφωνίας.


3D Γραφικά

Μία από τις πιο καυτές τάσεις του τρέχοντος έτους είναι η ενσωμάτωση διαφόρων γραφικών 3D σε κινητές και διαδικτυακές διεπαφές. Η εφαρμογή τέτοιου είδους γραφικών στο UI είναι μια μεγάλη πρόκληση που απαιτεί ειδικές δεξιότητες και καλλιτεχνική ματιά. Επιπλέον είναι χρονοβόρα. Ωστόσο, είναι σίγουρα εντυπωσιακό και οι χρήστες δεν θα το αφήσουν απαρατήρητο. Οι απεικονίσεις 3D φαίνονται συχνά φωτορρεαλιστικές, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για το σχεδιασμό διεπαφής χρήστη. Οι δημιουργοί εφαρμόζουν τρισδιάστατα γραφικά στα ψηφιακά έργα τους.


Αλληλεπιδράσεις χωρίς κουμπιά

Τα κουμπιά εξακολουθούν να είναι ένα από τα ζωτικά στοιχεία του σχεδιασμού του UI, αλλά τώρα βλέπουμε πιο δημιουργικά πειράματα για την βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών κινητών συσκευών.Αυτό θα γίνει με την προοπτική μιας UI αλληλεπίδρασης χωρίς κουμπιά. Αυτή η προσέγγιση διαφυλάσσει πολύτιμο χώρο στην οθόνη για περισσότερες πληροφορίες και είναι το αρχικό βήμα για τις εικονικές διεπαφές μόνο με χειρονομίες. Οι Greatives το γνωρίζουν καλά!