Νέο Έργο

6 λόγοι σημαντικότητας κειμενικού περιεχομένου για SEO

SEO & Περιεχόμενο Website - Greatives Web

Οι Ιστότοποι έχουν μεταπηδήσει από την φάση της δημοτικότητας στην φάση της ανάγκης. Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της παρούσας γενιάς εξαρτάται από το διαδίκτυο για να προμηθευτεί προϊόντα και υπηρεσίες, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Το Διαδίκτυο έχει γίνει η πιο αγαπημένη αγορά τους για να βρουν τα αγαπημένα τους καταστήματα. Γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητο να παρουσιαστούν εδώ οι 6 λόγοι σημαντικότητας κειμενικού περιεχομένου για SEO.

Το καλό περιεχόμενο σε έναν ιστότοπο είναι το μονοπάτι για την αύξηση της επισκεψιμότητας. Η συγγραφή περιεχομένου είναι η πιο αποτελεσματική και ευκολότερη μέθοδος για να διατηρείτε τον ιστότοπό σας ενημερωμένο. Η συγγραφή περιεχομένου αποτελεί σημαντικό στοιχείο οποιασδήποτε στρατηγικής ψηφιακού μάρκετινγκ. Περιλαμβάνει το γραπτό κείμενο στον ιστότοπό σας, στο blog, στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και σε άλλα κανάλια ψηφιακού μάρκετινγκ. Και δεδομένου ότι η συγγραφή περιεχομένου είναι απαραίτητη για κάθε γνήσια προσπάθεια μάρκετινγκ, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι το SEO σχετίζεται στην πραγματικότητα με το κειμενικό περιεχόμενο.

Πολλοί πελάτες ανακαλύπτουν τις επιχειρήσεις μέσω ψηφιακών μέσων, ώστε μια εκστρατεία ψηφιακού μάρκετινγκ που παρέχεται σε συνδυασμό με τη στρατηγική SEO, να δημιουργεί αξιοπιστία, αναγνωρισιμότητα και θετική φήμη. Μερικοί επιχειρηματίες σκέφτηκαν ότι το SEO προϋποθέτει μόνο κομψό σχεδιασμό ιστοσελίδων και ελκυστικά οπτικά εφέ. Παρόλο που αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά, ο οπτικός σχεδιασμός δεν σημαίνει τίποτα εάν δεν πλαισιώνεται από υψηλής ποιότητας γραφή περιεχομένου.

Το κλειδί για έναν επιτυχημένο ιστότοπο είναι να έχει σαφές, συναφές και πλούσιο σε λέξεις-κλειδιά περιεχόμενο που θα αναδεικνύει το σωστό μήνυμα με έμφαση και πειθώ. Το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας θα πρέπει να στοχεύει το κοινό σας, να το εμπλέκει και να το πείθει να αναλάβει δράση.

Έτσι θα προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε τις κορυφαίες 6 πτυχές της ποιότητας περιεχομένου γραφής για υψηλότερες ταξινομήσεις SEO.

1. Εστίαση στην αναγνωσιμότητα

Το περιεχόμενο SEO που στοχεύει στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά όπως:

– Είναι απίστευτα ευανάγνωστο.
– Όταν το κοινό σας κάνει κλικ στο σύνδεσμό σας, όλα τα στοιχεία της σελίδας να το κάνουν να θέλει να μείνει και να διαβάσει.
– Και, όταν μένουν και διαβάζουν, αυτό κάνει τη σελίδα σας να φαίνεται εξαιρετική για την Google.

Έτσι, η δυνατότητα εύκολης αναγνώρισης και εντοπισμού συμβάλλει στη μεγαλύτερη διάρκεια επισκέψεων με γνώμονα τις παρακάτω ιδιότητες:
– Σαφήνεια
– Οργάνωση
– Λογική
– Απλότητα

Για να είναι ευανάγνωστο, το περιεχόμενό σας πρέπει να μεταφέρει όλους τους τύπους πληροφοριών με ένα κατανοητό τρόπο.


2. Η SEO στρατηγική με χρήση λέξεων-κλειδιών & όρων αναζήτησης

Αν και έχουν σημειωθεί μεγάλες πρόοδοι όσον αφορά την ταξινόμηση ιστοσελίδων και blog posts σύμφωνα με την πραγματική τους αξία, οι λέξεις-κλειδιά εξακολουθούν να έχουν σημασία. Μπορείτε να κρίνετε τη σημασία των λέξεων-κλειδιών από το γεγονός ότι η κατάταξή σας εξαρτάται από το αν έχετε χρησιμοποιήσει τις ορθές λέξεις-κλειδιά ή μια από τις εναλλακτικές λύσεις στον τίτλο της ιστοσελίδας ή της αναρτήσης σας στο blog. Μόνο μέσω του γραπτού περιεχομένου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για να επιτύχετε τον απαραίτητο κορεσμό στην Google. Εάν δεν υπάρχει ποιοτικό και στοχευμένο περιεχόμενο, είναι πολύ δύσκολο για εσάς να πετύχετε υψηλή κατάταξη με τις ακριβείς λέξεις-κλειδιά.


3. Αρχικοποίηση γνήσιας έρευνας

Η αρχική έρευνα είναι ένας ασύγκριτος μαγνήτης συνδέσμων για την κατάταξη SEO. Εάν μπορείτε να συμπεριλάβετε νέα στατιστικά στοιχεία, μελέτες, πληροφορίες και έρευνα στα κομμάτια σας, θα εξασφαλίζετε αμέτρητες ευκαιρίες από άλλες ιστοσελίδες για να συνδεθούν με εσάς και να σας χρησιμοποιήσουν ως σημείο αναφοράς.
Θα αναδεικνύουν διαρκώς τα ευρήματά σας, για να μην αναφέρουμε την απίστευτη αξία για τον κλάδο και το κοινό σας.


4. Ψηφιακή αναγνώριση μέσω ποιότητας περιεχομένου

Έχουμε επανειλημμένα δει ότι πολλές ιστοσελίδες και blogs ταξινομούνται υψηλά λόγω της ψηφιακής αναγνώρισης και αποδοχής που έχουν καταφέρει να προσελκύσουν, παρά το γεγονός ότι έχουν χαμηλή ποιότητα κειμενικού περιεχομένου. Αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ωμή δύναμη και πολλά χρήματα. Για μια μικρή ή μεσαία επιχείρηση, το μόνο που μπορεί να της εξασφαλίσει ψηφιακή αναγνώριση είναι η ποιότητα γραφής του περιεχομένου.

Όταν το περιεχόμενό σας είναι επαρκές και προσφέρει προστιθέμενη αξία, οι επισκέπτες τείνουν να αλληλεπιδρούν με αυτό μέσω των κοινωνικών μέσων και των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Όταν διαμοιράζουν τους συνδέσμους σας στα χρονοδιαγράμματα τους, η Google θεωρεί αυτές τις ενέργειες ως ψηφιακή αναγνώριση της e- κοινότητας και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτήν την αναγνώριση για να ταξινομήσει τους συνδέσμους σας υψηλότερα.


5. Πιο αποτελεσματικό Marketing

Το μάρκετινγκ περιεχομένου περιλαμβάνει τη δημιουργία και τη διανομή πολυμεσικών πληροφοριών καθώς και τη δημοσίευση περιεχομένου για προσέλκυση πελατών. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να παρουσιαστούν με μια ποικιλία μορφών, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιεύσεων ιστολογίου, των ειδήσεων, των λευκών χαρτών και των μελετών. Το μάρκετινγκ περιεχομένου είναι μια από τις καλύτερες μεθοδολογίες για την βελτίωση της εμπορικότητας του ιστοτόπου και της επιχείρησής σας. Η δημοσίευση σχετικών, πολύτιμων και συχνά ενημερωμένων πληροφοριών στον ιστότοπό σας θα ενισχύσει τη βελτιστοποίηση του εντοπισμού σας από τις Μηχανές Αναζήτησης (SEO), θα σας βοηθήσει να δομήσετε προφίλ “ειδικού” και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε σχέσεις με το κοινό σας.


6. Βελτίωση ταχύτητας της Ιστοσελίδας

Η ποιοτική συγγραφή κειμενικού περιεχομένου βοηθά τις Ιστοσελίδες και τα διάφορα περιεχόμενα να φορτώνουν και να εμφανίζονται ταχύτερα. Όσο πιο αργή είναι η σελίδα σας, τόσο θα απογοητεύετε τους χρήστες σας. Ποιος θέλει να κάθεται περιμένοντας να φορτώσει ένας ιστότοπος;
Σύμφωνα με μια έρευνα του BBC News, οι μισοί αγοραστές δεν θα περίμεναν περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα για τη φόρτωση μιας Ιστοσελίδας λιανικής πώλησης. Με αυτόν τον τρόπο μια ιστοσελίδα επιτυγχάνει σημαντική μείωση των χρόνων απόκρισης, ενώ παράλληλα αυξάνει ραγδαία την εμπειρία των χρηστών (UI / UX) και την αλληλεπίδρασή τους με την Ιστοσελίδα.


Συμπέρασμα

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη του καλογραμμένου περιεχομένου. Χτίζει μια σχέση με το κοινό σας και θα το οδηγεί να επιστρέφει στα προϊόντα σας ξανά και ξανά. Αν είστε ήδη εκεί έξω και δεν χρησιμοποιείτε τη συγγραφή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάντε ένα βήμα πίσω. Ελέγξτε τι λειτουργεί και τι όχι για το εμπορικό σήμα σας. Μην φοβάστε να προσαρμόσετε και να αλλάξετε τη στρατηγική σας. Με την παραγωγή κειμενικού περιεχομένου υψηλής ποιότητας προσδίδετε αξία στους αναγνώστες σας, λύνετε τα προβλήματα τους και τους δίνετε νέες ιδέες. Σε αυτό το πλαίσιο θα βοηθήσουν οι 6 λόγοι σημαντικότητας κειμενικού περιεχομένου για SEO. Μόνο έτσι θα χαράξετε το δρόμο σας για την κορυφή!